Какво е Quinton морската плазма?

Морската плазма представлява органични колоидни минерали от планктонови зони в океана. Морска плазма съдържа 78 минерали и микроелементи в точно балансирани пропорции. Те са почти равни на състава на минерали в кръвната плазма. Поради тези свои естествени свойства, тя се усвоява напълно от организма. Няма друг продукт с такова съдържание на взаимно балансирани минерали. Морската плазма е напълно естествена. Без химическа обработка, без облъчване, без топлинна стерилизация и без контакт с метали. Тя се подлага само на студена микрофилтрация. Благодарение на фито и зоопланктона минералите се превръщат в органична форма и така тялото, успява да ги усвои. Това е много важно за всички минерални добавки, а такива рядко се срещат.

Какво отличава Морската плазма от обвикновенна морска вода ?

Това не е обикновената морска вода, с която релаксирате, докато си почивате на плажа или къпете в морето. Морската плазма се извлича от планктонни зони. Водата в тези райони е богата на фитопланктон и зоопланктон – чисти и богати на минерали. Точно както има места на земята където има изобилие и буйна растителност, така е и в океаните. Дали защото условията на живот в тези области са по-добри, водата е по-чиста и по-богата на хранителни вещества.

Защо терапията с Морска плазма “Quinton” е ефективна?

Лаборатории “Quinton” произвеждат продукт, който е уникален и изключителен в света. Това е морска вода, извлечена от Бискайския залив. С цел запазване на всички нейни свойства, водата се извлича посредством студено микрофилтриране.

Морската вода има много полезни свойства за човешкия организъм. Те са известени от древността на Питагоровата и  Хипократовата школи.  Въвеждат се отново в експлоатация от френският биолог Рене Кинтон. Ученият е доказал, че всеки жив организъм, каквото и положение да има в животинския свят, той продължава да бъде един вид морски аквариум, в които съставните клетки се раждат и живеят в едни и същи условия на водата, в която е възникнал  първия живот. Неговата теория се основава на базисни познания, че човешка кръв и морска вода има подобен състав.

В момента, според резултатите от последните клинични проучвания, са налице конкретни данни, които потвърждават и признават  полезните свойства на Морската вода “Quinton”.

Каква е разликата между Хипертоник и Изотоник ?

Хипертоника има по-висока концентрация на минерали. Той е във формата, в която се извлича от морето. Той е особено подходящ за голям минерален дефицит, от който днес почти всеки страда. Изотоника се разрежда с изворна вода с ниско съдържание на минерали, така че неговата концентрация съответства на вътрешната среда на организма. Сходството между изотоничния разтвор и кръвната плазма е толкова голяма, че дори в началото Рене Кинтон е заменял кръвта на болни кучета с изотоник, което е водило до тяхното оздравяване. Изотоникът следва да се приема дългосрочно, като част от здравословното хранене. Използва се успешно при лечението на автоимунни заболявания като имунорегулатор. Препоръчва се за възрастни хора, деца, майки кърмачки и тези с нарушена бъбречна функция.