КАК МОЖЕ QUINTON ДА ПОМОГНЕ ПРИ ДИАБЕТ ТИП 2 ?
Ако сте с наднормено тегло и сте диагностицирани с диабет тип 2, едно от първите неща, които ще ви кажe вашият лекар, е да отслабнете. Не би ли било чудесно, ако това стане по-лесно?
Quinton е продуктът, който осигурява 78 минерала и микроелементи в правилната пропорция за вашите клетки, може да намали теглото чрез понижаване на изострения апетит (например изостреният апетит за шоколад може да е резултат от недостиг на Магнезий), СТАБИЛИЗИРАНЕТО НА КРЪВНАТА ГЛЮКОЗА (минералите и микроелементите играят съществена роля в енергийния метаболизъм) и ПОДДЪРЖАНЕТО НА ДОБРО НАСТРОЕНИЕ (няколко минерала и дефицитът на микроелементи са замесени в етиологията на депресията – магнезий, хром, литий, селен, цинк, желязо ).
Освен това, неотдавнашни изследвания докладват за няколко минерални дефицити при хора, страдащи от диабет тип 2. Например, хромът играе важна роля в глюкозната хомеостаза, тъй като повишава свързването на инсулин с инсулинови рецептори на повърхността на клетките на тялото, което след това позволява на глюкозата да влезе в клетката и да се използва за енергия.
Установено е също, че магнезият играе важна роля в глюкозния транспорт и следователно в метаболизма на кръвната захар. Всъщност, често се съобщава за ниско плазмено ниво на магнезий при пациенти с диабет тип 2. Неотдавнашно проучване показа намален среден прием на магнезий, магнезий в урината и магнезий в плазмата при пациенти с диабет тип 2 и лош контрол на глюкозата.
Цинкът също играе важна роля в синтеза на инсулин, а също и инсулиновата чувствителност, т.е. доколко тялото е чувствително към ефектите на инсулина (добра инсулинова чувствителност = малко количество инсулин, необходимо за понижаване на кръвната захар). Quinton съдържа 78 минерала и микроелементи, включително всички специфични, споменати по-горе, в правилните пропорции на вътрешните течности на тялото, следователно подпомагащи контрола на диабет тип 2.